3 Tehokasta Tapaa

26.01.2022

Kuinka musiikkia opiskellaan tehokkaasti ja saadaan aikaan asioita?

Kukapa ei haluaisi oppia soittamaan jotain soitinta ja nauttimaan musiikin tekemisen ja luomisen tuomasta ilosta.

Monella meistä löytyy kotoa kitara, piano tai jokin muu soitin, mutta monesti tulee soiteltua sitä sun tätä, saamatta mitään konkreettista aikaiseksi. Useimmilla meistä on haaveena oppia soittamaan jotain soitinta, mutta useinmiten se jää vain haaveiden ja toiveiden tasolle.

Eikö olisi siis aika unohtaa tämä haaveilu ja tehdä omista unelmista ja haaveista totta?

Listasin alle 3 yksinkertaista, mutta 100% toimivaa ja tehokasta tapaa kuinka SINÄ voit tehdä omista unelmistasi ja haaveistasi totta.

1.  Tavoite

Määrittele tarkkaan mikä on konkreettinen tavoitteesi ja mitä haluat todella saavuttaa. Onko se että haluat oppia jonkun tietyn/tietyt biisit? Haluatko oppia jonkun tietyn tekniikan tai säestämään itseäsi? Määrittele se tarkkaan, sillä selkeitä tavoitteita kohti on paljon helpompi matkata. Oppia soittamaan ei ole siis vielä tarpeeksi selkeä tavoitteen määre, vaan sinulla täytyy olla jokin paremmin mitattavissa oleva ja spesifimpi tavoite.

2.  Tee tarkka suunnitelma

Suunnittele ja tee tarkka suunnitelma siitä miten pääset tavoitteeseen.

Esimerkki: Mitä sinun täytyy tehdä kuukaudessa, viikossa ja mitä päivittäin että opit lukemaan nuotteja? Päivittäin 2-3 toivelaulu biisiä tai virsiä/koraaleja nuoteista Prima Vistana (alusta loppuun pysähtymättä) Ihminen pystyy saamaan hämmästyttävän paljon asioita aikaan, kun tekee tarkan suunnitelman ja pitää kiinni rutiineista.

3.  Toimi!

Tämä on viimeinen ja kaikista vaikein vaihe jossa monet epäonnistuvat.

Koskaan tavoitteisiin ei tule pääsemään ilman toimintaa ja tämä on kaikista tärkein vaihe koko prosessissa. Jos et ota actionia et ikinä tule pääsemään tavoitteeseesi, siksi on tärkeää että heti tavoitteen laadittua rupeat HOMMIIN.

Lopuksi:

Toivon että tämä blogikirjoitus sai sinut innostumaan ja tekemään töitä omien tavoitteiden ja unelmien eteen, jos niin teki niin silloin onnistuin! :)

Jos kaipaat apua omien tavoitteiden ja tarkan suunnitelman teossa ja haluat saada aikaan soittamisessa, voit varata ajan kanssani ilmaiseen soitonopetus konsultaatioon. Laaditaan sulle tarkka suunnitelma siitä mitä sun kannattaa treenata ja millä tavalla, ja sen jälkeen jos haluat jatkaa soitonopetuksessani niin voit halutessasi.